ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΗ Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ

2 Οκτωβρίου 2018 / Δήμητρα Αναστασιάδου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ

Αντ. Καλέση Α11, Learning and Sensory

Τηλ.επικοινωνίας: 69435284435,6932806988

Το εργαστήριο ρομποτικής μας, έχει ως στόχο να αναδείξει την φαντασία και το ταλέντο των παιδιών προσφέροντας ερέθισμα για δημιουργικότητα. Έρευνα και  παιχνίδι, μάθηση και διασκέδαση συνδυάζονται ώστε να αναδειχθούν οι ικανότητες των παιδιών.

Εκπαιδευτική ρομποτική 

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 εώς 10+ ετών και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν την τεχνολογία, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο ώστε να δίνει απεριόριστες δυνατότητες, προσφέροντας κίνητρο για μάθηση και εφευρετικότητα.

 

maxresdefault

Πως:

Τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες, παιχνίδι και διασκέδαση θα αποκτήσουν γνώσεις για την κατασκευή και τον τρόπο λειτουργίας διαφόρων μηχανισμών που συναντούν στην καθημερινότητα τους, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικειωθούν με την τεχνολογία και την έρευνα μέσα από ένα πρόγραμμα ρομποτικής βασισμένο στις δικές τους ανάγκες!

Με την στήριξη και την βοήθεια των εκπαιδευτών τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση της κατασκευής και του προγραμματισμού ενός αυτόνομου ρομπότ. Οι ομάδες καθώς εξερευνούν ένα θέμα του πραγματικού κόσμου, θα μάθουν για απλές μηχανές και θα  χτίσουν ένα μοντέλο φτιαγμένο από LEGO ® με ένα μηχανοκίνητο τμήμα.

Legoοργάνωση3

Πού:

Τα μαθήματα διεξάγονται στο χώρο του κέντρου μας παρέχοντας τον απαραίτητο εκπαιδευτικό εξοπλισμό όπως τάμπλετ, υπολογιστή, και σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία ρομποτικής.

Εκπαιδευτές:

Τα μαθήματα οργανώνονται τόσο από τους υπεύθυνους του κέντρου Καλογερή Κυριάκο (εργοθεραπευτή) και Αναστασιάδου Δήμητρα (ειδική παιδαγωγό) σε συνεργασία με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό  πάνω στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής .