Ομάδα “Μαθαίνω πως να μαθαίνω την πόλη”

«Μαθαίνω πώς να μαθαίνω την πόλη»

Ομάδα εκπαίδευσης κοινωνικών δεξιοτήτων & προώθησης δεξιοτήτων αυτόνομης διαβίωσης

Η ομάδα « Μαθαίνω πώς να μαθαίνω την πόλη» δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια για να καλύψει το κενό που υπάρχει στην εκπαίδευση κοινωνικών δεξιοτήτων και αυτόνομης διαβίωσης.

Απευθύνεται σε παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές ή επικοινωνιακές δυσκολίες ηλικίας 7 έως 14 ετών. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 3 ώρες με συχνότητα συναντήσεων μια φορά την εβδομάδα. Συγκεκριμένα κάθε Σάββατο από τις 10:30 ως τις 13:30

Στόχος της ομάδας είναι τα παιδιά για τρεις ολόκληρες ώρες να μάθουν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, να περιμένουν τη σειρά τους με υπομονή , να χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς, να διαχειρίζονται τα χρήματα τους καθώς και να συμμετέχουν στις εκάστοτε δραστηριότητες που θα παρευρισκόμαστε κάθε φορά. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι ότι μέσω της τρίωρης αυτής βόλτας, τα παιδιά μαθαίνουν σε πραγματικό χώρο και χρόνο να γενικεύουν τις δεξιότητες που διδάσκονται. Επιπροσθέτως αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τους καθώς καλύπτουν τις προσωπικές τους ανάγκες χωρίς την παρουσία γονέων , με τη δική μας στήριξη και καθοδήγηση εφ΄ όσον χρειαστεί.

Το πρόγραμμα που ακολουθούν τα παιδιά κάθε Σάββατο είναι:

  • Προσέλευση στις 10:30
  • Αναχώρηση απ το γραφείο στις 10:45
  • Επίσκεψη σε χώρο εστίασης για την αγορά πρωινού στις 11:00
  • ( Εκεί τα παιδιά συναλλάσσονται με τους πωλητές, παραγγέλνουν, παραλαμβάνουν το χαρτάκι με το προϊόν της αρεσκείας τους και κατευθύνονται προς το ταμείο για να πληρώσουν)
  • Στις 11:30 τα παιδιά έχουν ολοκληρώσει το πρωινό τους και όλοι μαζί κατευθυνόμαστε προς τη στάση του λεωφορείου ανάλογα με τον προορισμό μας.
  • Στις 12:00 βρισκόμαστε στην εκδήλωση που έχουμε επιλέξει να συμμετέχουν τα παιδιά μας, είτε ιδιωτικού είτε δημόσιου φορέα. Οι εκδηλώσεις που επιλέγονται έχουν πάντα παιγνιώδη και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η αλληλεπίδραση και η συνεργασία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας μας.
  • Στις 13:10 μετά τη λήξη της εκδήλωσης αναχωρούμε για το γραφείο
  • Αφότου φτάσουμε, στις 13.30 γίνεται η παραλαβή των παιδιών από τους γονείς καθώς και η ενημέρωση τους.